Menu Sluiten

Leen Menken Foodservice Logistics gaat uitbreiden met een nieuw vrieshuis

Bezorging 7

Leen Menken Foodservice Logistics gaat uitbreiden met een nieuw vrieshuis

Zoetermeer – Leen Menken Foodservice Logistics start vandaag met de bouw van een nieuw vrieshuis tegenover het bestaande distributiecentrum. Het startschot voor een (logistieke) foodcampus op bedrijventerrein Lansinghage is hiermee een feit.
In dit nieuwe pand kan Leen Menken voorlopig de groeiende vraag van leveranciers naar geconditioneerde fulfilment, in combinatie met actief geconditioneerde distributie, blijven faciliteren. Hierbij ligt de focus op rechtstreekse distributie naar bedrijven (horeca) en consumenten.

Leen Menken Foodservice Logistics is een logistieke fulfilmentpartner voor bedrijven in de foodsector. Uniek aan Leen Menken is dat zij zowel opslag (gekoeld en bevroren), orderpicking, pallet- én fijnmazig transport door heel de Benelux combineert. Hierdoor is zij in staat om haar klanten te faciliteren in hun groei; voor start-ups, scale-ups, maar ook voor grote(re) multinationals.

In 2021 heeft de aanzienlijke groei van zowel bestaande als nieuwe klanten alle capaciteit van het Zoetermeerse bedrijf opgeslokt. “Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van Leen Menken bijna verdubbeld. Naast een natuurlijk koelmiddel wordt het dak volledig voorzien van zonnepanelen en wordt aanvullend windenergie als energiebron gebruikt. De CO2 uitstoot zal daarmee volledig neutraal zijn”, aldus Lucas Roskam (Algemeen Directeur van Leen Menken). Naar verwachting is het nieuwe pand eind 2022 operationeel.

Leen Menken is als familiebedrijf in 1987 opgericht door Leen Menken. Sinds 2018 is het bedrijf officieel een dochteronderneming van het Belgische bpost group geworden. Er werken op dit moment 125 medewerkers en met deze uitbreiding verwachten zij nog eens tientallen extra banen te realiseren. “Leen Menken helpt producenten, importeurs en groothandelaren verder te groeien door hun end to end te ontzorgen. De juiste temperatuur, op tijd én compleet leveren is wat ons hierin onderscheid,” zo concludeert Lucas Roskam.

Bekijk hier alvast hoe ons nieuwe pand eruit komt te zien: https://youtu.be/ddkM7AqFxDE