Bekijk onze mobiele pagina

Overname van Leen Menken door bpost

Woensdagavond 10 januari om 19.45 uur was de kogel door de kerk: Ons bedrijf is overgenomen door het Belgische bpost. 


We hebben, sinds onze start in 1987, onder leiding van Leen een prachtig logistiek bedrijf opgebouwd. We startten als koel-vrieshuis en hebben dit in 1995 uitgebreid met Foodservice Logistiek. Omdat we altijd de ontwikkelingen in de markt nauwlettend hebben gevolg zijn we als een van de eersten, in 2012, de (food) e-commerce ingestapt. Het bezorgen van gekoelde en diepgevroren pakketten tot aan de deur van de eindklant.

We bieden zo een logistiek totaal concept aan voor grote bedrijven, maar ook voor kleine regionale ondernemers. Onze unieke positie in de markt is niet onopgevallen gebleven en bpost heeft vorig jaar te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn ons bedrijf.
Leen heeft heel veel gesprekken gehad met bpost met daarna lange onderhandelingen en op woensdag 10 januari is de daadwerkelijke overdracht geweest. Deze overeenkomst geeft Leen het vertrouwen in het voortbestaan van ons bedrijf, dit is dan ook de reden geweest dat hij de knoop heeft doorgehakt.

In de e-commerce afdeling hebben we jarenlang veel geïnvesteerd. We kwamen nu op een punt dat het besef er was dat we dit zelfstandig niet verder uit konden breiden. bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei kunnen gaan realiseren.
bpost heeft de ambitie om een leidende speler te worden in de Benelux voor gespecialiseerde logistieke dienstverlening.
Zij hebben ook dezelfde visie over slimme distributie als het gaat om voedsel. bpost wil dat al onze activiteiten gaan groeien dus; warehousing, foodservice logistiek, inpakwerk en natuurlijk de e-commerce logistiek. Door samen onze krachten te bundelen kunnen we stappen maken in de kwaliteitsverbetering en capaciteit. bpost heeft ontzettend veel kennis in huis als het gaat om fijnmazig distributie en slimme systemen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe fase een positieve wending is voor zowel medewerkers als klanten. Ons managementteam blijft ongewijzigd en Leen blijft het gezicht van het bedrijf. Namens de business unit Fresh Food Delivery van bpost gaat Jeroen D’Espallier als directeur samenwerken met Leen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Bel ons gerust 079 36 34 160. Tijmen en Kimberley beantwoorden je vragen graag. Je kunt ook een e-mail sturen aan sales@leenmenken.nl

Team Leen Menken